Pages

Sunday, 1 May 2011

zaman persekolahan

assalamualaikum...
haiihhh jd pengangur kt rmh ni bosan la...td ana kemas2 bilik trjmpa lak album lama time sekolah rendah n sek men...huhuhuhuhu rindu time tu...walaupun penat dgn keja sek,study,terikat dgn peraturan yg ketat rasa cm dlm penjara lak...tp time 2 la yg terbaik setakat nih..byak pengalaman sweet n sour...x tau lah kn sbb org kta life U lg best x pa la nt kita lalui jga..nt tgk best ka x..


ana time sek rendah dlu kt SK Jalan Pegawai or dulu diorang panggil SK Sungai korok baru..tukar nama rasa cm pegawai skit kut hahahahaa...masa 2 ana kecik n chubby ishh malu n rasa cm nk gelak ja bila refresh..skit2 kena buli..kena tarik seluar lah,kena tolak2 :( kesian kt ana time 2...dulu ana x brapa ramai sgt kawan yg x leh tahan nya ana byak kwn dgn grlz ja yg kwn lelaki jz segelintir ja...bukan mengatai tau tp di sbb kn ana asyik kna buli n bila main dgn laki ja asyik kna marah ja..ni da cth:


ana x reti main bola n pingpong diorang pn suruh la ana main diorang kta diorang nk ajar tp bila ana main buat silap skit ja kna marah n maki hamun..siap kta "x reti main jgn main""nahaiii dpa yg kta nk ajr..


sbb 2 la ana ramai kawan grlz...time sek rendah gak ana paling x lpa swktu kna denda dgn cg...mcm biasa kena diri luar,atas krusi,atas meja,ketuk kedampi, hahahaa yg paling ana ingat masa cg denda diri kt luar setiap kali klas dia + kena rotan lak sbb dia kta ana x hantar buku...padahal ana hantar dia yg letak mrata...so dia pn kta ana bohong..bila dia jpa ja bku 2 dia bg ja kt ana..x kta pa2 lak 2 kut2 lah nk minta maaf..hahahaha naya ja ana kena..


standard 6


time ni paling best sbb ana mula kwn dgn ramai org...cg kelas kami cg Samehah yg terbaikk....ana jga dpt berkawan dgn sorang girlz name aseerah..ana rasa bertuah cos she's my teacher,my good listener n my very2 best friend...dialah yg ajar ana byak perkara especially BI..hahaha


CRAH: kalau crah bca I jz wn u 2 know that aqim rasa happy n bertuah sgt dpt kawan cm crah...thanx a lot sbb ajar aqim slama ni...sbb crah lah BI aqim improve...thanx sbb cubit2 tampar2..sejujurnya BI aqim down time sek men tp bila aqim ingat crah ja aqim blajar sungguh2 hasilnya BI aqim improve..crah lah yg membakar smgat aqim utk belajar...aqim  x kisah kalau crah kta ayat aqim poyo tp that the truth..aqim pn nk minta maaf if aqim wt crah susah..menyakitkn hati..or apa2 pn lah yg menyingung perasaan crah...i sorry...and thanx 4 everyting..BFF


time standard 6 ni gak lah ana dah x dibuli...1st time ana gaduh masa ni lah...ana ingat g ana gaduh dgn farizul sbb bda kecil ja hehehe lawok2...time ni jga la paling best sbb lps habis UPSR kn da masa sblm cuti sklah..fuuhhh time 2 kena maiiiinnn ja...rasa penat tidoo hahahahha..time ni gak lah byak dpt hadiah sbb sek kn dah nk tamat..hadiah yg paling ana sayang sampai skrg ialah hadiah drpd BF ana...(crah ingat x g??sampai skrg aqim still simpan)


hadiah dari teman baik

x lpa jga kad2 raya yg kwn2 bg time 2...ana still simpan dalam kotak rahsia ana :) ...6 Afdal batch kita lah yg terbaikk...

6 afdal melahirkan kenangan indah,
tamat sekolah rendah masuk pula sekolah menengah,
kwn2 semuanya sudah berubah sudah berpindah,
tapi dlm hati kami tetap bersatu dalam wadah ukhuah islamiah..




 5 alim














 ice cream - ice cream mai2 beli!!








inilah zaman sekolah rendahku
SKJP tetap dihati kami semua..


clik read more ya da smbungan g...^^


MENENGAH
kalau td citer pasal sekolah rendah ni nk citer pasal menengah lak...ana dlu blajar kt SMJK Keat Hwa...mst korang pelik trutama geng2 plkn "ehh bdak ni sek cina rupanya"ya mmg ana sek cina ana lg pelik knape ada yg ingat ana sek ag...yg best nya sek ni sbb sek cina dia ajar student dia berdisiplin n jd pemimpin...lain skit dri sek men biasa sbb kt sini semua bersatu ala mcm konsep 1 MALAYSIA..melayu,siam,india semua ada...

1st ana masuk sk ni ana dah nk kena buli...diorang(senior melayu) ejek mcm2 ya la mna diorang x kacau asyik berkepit ja dgn girlz..jelez la katakan...hahahaha tp ana x mau sejarah kena buli ana berulang so ana lwn...yg ana marah sgt bkn pa dah la rumah jauh ps2 suka hati diorang ja nk buat angin basikal ana rosakkan basikan ana...so satu hari 2 diorang datang garaj basikal n tendang basikal ana sampai jatuh..kebetulan ana nampak bergegas ana ke sana n dia nk lari ana pn dgn pantas tendang basikal dia n dia hampir2 nk jtuh..so dia turun n tya "hang pasai pa???"aiiikkk dia yg mula dlu dia tya kta...so kami gaduh kt situ 3 lawan 1 adil ak korang rsa??tp nk wt cmna berjuang la habis habisan last diorang blah gak(diorang ni pelik sikit keja nk gadh ja especially dgn chinese tah apa2)...
lps ja peristwa 2 ada jd samseng...x ikut peraturan,baju lepas luar,keja nk gaduh ja,ya la nk tunjuk kata ana kuat baru la org takut..(mangsa buli akan turut mebuli semua tahu kn??)so bda ni berlarutan sampai ana form 3..habis resul ana jatuh merudum...bila naik ja f4 ana berubah x nk ah buat cm2 g...ana improve ana nya kelakuan n result...so perubahan 2 lah yg membuatkan ana lebih ramai kwn terutama chinese..(sejujurnya analah satu-satunya lelaki melayu yg paling ramai kawan cina)...ana jd pengerusi utk pasukan kadet bomba n persatuan agama islam..perubahan ini jga lah yg membuatkan ana melibatkan diri dlm byak aktiviti yg  n byak kali naik pentas..

time form 5 ja ana lebih berubah ana mula mempelajari ilmu ag dgn lebih mendalam ana berusaha study bersungguh-sungguh...cuba byang kn disebabkan ana berubah cg2 jaga ana sehinggakn ramai cg yg tidak membenarkan ana berkawan dgn sesetengah pelajar2 melayu kerana diorang teruk,sosial,samseng krna nk jga ana takut ana terpengaruh...thanx alot cg..ana jga nk ambil kesempatan ni nk tegur rakan2 ana jgn lah ada sikap diskriminasi dlm diri kita semua rakyat malaysia berbilag kaum dan agama x kn nk gaduh2...cubalah bersatu ni keja nk kata itu ini kt org..baiki diri tu dlu!!..jgn asyik kta "owh dia x pa ar berjaya sbb da kabel lg pn 2 bangsa dia mmg ar mudah brjya"busittt!!!!spa kta?? korang yg x brusaha nk kta itu ini kt org..sedar skit!!ana harap kekawan renung-renungkan pkra ni..

ni da ski pic zaman sek men ana..^^












so skrg SPM pn dah habis resul pn dah dpt...walaupun ana rindukan kehidupan persekolahan tetapi hidup mesti diteruskn ana akan cuba berubah dah menjadi yg terbaik supaya dapat meningkatkan maruah keluarga..insyallah..minta maaf kalau ada diantara rakan2 ana yg tersinggung semuani adalah benar dari hati..

TAMAT
thanx sbb luangkan masa bca blog ana....
next time bca la lg k^^
plz leave a comment..







Jangan Like Aja Baca Sampai Habis Dulu

1 comment:

  1. trima kasih kawan2 yg sudi baca n like citer nih..^^

    ReplyDelete